۱-سایز پتو را انتخاب کنید:
نوشته های مرتبط
غذای مان را در چه قابلمه ای بپزیم بهتر است؟
- ارسال شده توسط یاس
- 0 دیدگاهها
غذای مان را در چه قابلمه ای بپزیم بهتر است؟
تغذیه ی مناسب تغذیه ای است که در آماده کردن آن تمام جوانب رعایت شده باشد ، مواد غذایی مورد نیاز در تغذیه مقوله ی جدا است و اینکه این مواد را چگونه آماده کنیم مقوله ای دیگر. در این مطلب به مقایسه ی ۱۰ جنس مورد استفاده در پخت و پز می پردازیم.
تا به حال به جنس ظرفی که در آن غذا می پزید توجه کرده اید؟ کارشناسان می گویند جنس ظرف و روکش آن در پخش گرما و سرعت پخت غذا تاثیر دارد. برخی از ظروف باعث پخت سریع تر غذا می شوند و در مصرف انرژی صرفه جویی می کنند …
برای انتخاب درست بهتر است ادامه همین مطلب را مطالعه کنید.
1 – ظروف تفلونی
ظرف هایی با روکش نچسب، از پرطرفدارترین ظرف های پخت وپز هستند زیرا می توان با آنها بدون روغن یا با کمترین میزان روغن و روی حرارت کم یا متوسط آشپزی کرد. مشکل ظروف تفلونی این است که روکش آنها به سرعت از بین می رود. این روکش نسبت به ضربه هم بسیار حساس است و ضربه های قاشق یا چاقو می تواند به آن آسیب برساند. اگر تفلون آسیب ببیند، مواد سمی و ذرات مسموم کننده آزاد می کند و غذایی که در آن پخت می شود، مضر خواهد بود. از سوی دیگر، لایه زیرین تفلون آلومینیوم است که خود ماده ای سمی است بنابراین با پخت غذا در ظرفی که تفلون آن آسیب دیده و آلومینیوم زیرین نمایان است، مواد سمی وارد غذا می شوند. بهترین کار این است تفلون های ساخته شده در کارخانه های معتبر را تهیه و درصورتی که آسیب دید، از پخت غذا در آن صرف نظر کنید.
2 – ظروف لعابی
روکش های لعابی معمولا روی ظروفی از جنس سرامیک یا چدن کشیده می شوند. نگهداری این ظروف راحت است و می توان برای پخت غذاهایی که به حرارت بالا نیاز دارند، از آنها استفاده کرد. متاسفانه لعاب هم همانند تفلون اگر در شرایط استاندارد تهیه نشود، می تواند حاوی ترکیب های سمی از جمله سرب، کادمیوم ، آرسنیک و پیگمنت های رنگی شیمیایی باشد. طول عمر روکش لعابی محدود است و در اثر ضربه و تغییر حرارت ناگهانی از بین می رود. هنگام شستشوی این ظرف ها نباید از سیم استفاده کرد و اگر ترک بردارند، باید کنارشان گذاشت حتی برای نگهداری غذا هم از آنها استفاده نکرد.
3 – ظروف سرامیکی
سرامیک در واقع نوعی ورنی است. به ظروف سرامیکی ظروف اکولوژیک یا سبز گفته می شود. این روکش نچسب، دقیقا مثل تفلون است با این تفاوت که حاوی ترکیب مضر موجود در تفلون نیست. روکش های سرامیکی در مقابل فرسایش و خوردگی، خراشیدگی و ساییدگی تا حدی مقاوم هستند اما وقتی آسیب دیدند، چون جنس زیرین آنها آلومینیوم است، احتمال آلوده و مسموم شدن موادغذایی پخته شده درون آنها بالاست و باید کنار گذاشته شوند. قیمت ظروف سرامیکی بالاتر از سایر ظروف پخت است به همین دلیل باید در نگهداری آنها دقت فراوان داشت تا آسیب نبینند. البته طول عمر روکش سرامیکی به نحوه استفاده از ظرف، میزان استفاده و نحوه شستشوی آن هم بستگی دارد.
4 – ظروف چدنی
چدن ها (که ترکیبی از آهن و کربن هستند)، عمر بالایی دارند. این ظروف مناسب پخت طولانی با دمای متوسط هستند و اگر فاقد آلومینیوم باشند، برای پخت وپز مناسب محسوب می شوند، پس قبل از خرید حتما به برچسب و ترکیب های مندرج در آن دقت کنید. لازم است حین استفاده از ظروف چدنی، نکته هایی را رعایت کنید تا چدن دیرتر از بین برود. اول اینکه قبل از استفاده باید چند دقیقه ای آنها را روی حرارت بگذارید تا گرم شوند. برای آنکه از گرم شدن کافی ظرف مطمئن شوید، می توانید قطره ای آب داخل آن بریزید و اگر به سرعت تبخیر شد، یعنی ظرف گرم شده است. درصورتی که ظروف چدنی اول گرم شوند، موادغذایی به آنها نخواهد چسبید. دوم اینکه در ظرف چدنی ای که هنوز استفاده نشده، نباید آب به مدت طولانی بماند زیرا باعث می شود زنگ بزند. سوم، برای شستشوی چدن از ابر استفاده کنید زیرا سیم ظرفشویی باعث خراشیدگی و آسیب آن می شود و چهارم اینکه بعد از اتمام پخت، ماده غذایی را از درون ظروف چدنی خارج کنید تا اکسید نشود. در ضمن در ظروف چدنی فاقد روکش نباید مواد اسیدی مثل آبلیمو یا سس گوجه فرنگی ریخت.
5 – ظروف آلومینیومی
این ظروف با قیمت پایین در بازار عرضه می شوند. آلومینیوم کاربردهای وسیعی در پخت وپز دارد. از ورق ها و ظروف یکبار مصرف پخت آلومینیومی گرفته تا قابلمه و کتری و… دلیل پرطرفدار بودن آلومینیوم، سبک بودن آن و پخش کردن سریع و یکنواخت حرارت است. متاسفانه طی روند پخت، احتمال آنکه ترکیب های سمی آلومینیوم وارد غذا یا آب شود، بسیار بالاست پس اگر برای سلامت خود ارزش قائل هستید، ظروف آلومینیومی یا چدن های حاوی آلومینیوم تهیه نکنید. آلومینیوم می تواند عوارض وحشتناکی برای مغز و ماهیچه ها داشته باشد. در ضمن این ظروف در برابر ضربه حساس اند و به سرعت تغییر شکل می دهند.
6 – ظروف اینوکس یا فولاد ضدزنگ
اینوکس از آهن، کروم و نیکل تهیه شده است. قابلمه های اینوکس کف ضخیمی دارند و این موضوع باعث پخش یکنواخت حرارت می شود و در نتیجه غذا در آنها به سرعت می پزد و در مصرف انرژی صرفه جویی خواهدشد. ظروف اینوکس نچسب هم هستند اما باید مراقب بود ترکیب های کلردار یا اسیدی داخل آنها نریزد. برخی از ظروف اینوکس به ۱۰/۱۸ معروفند، به این معنی که از ۷۲ درصد آهن، ۱۸ درصد کروم و ۱۰ درصد نیکل تهیه شده اند. این ظروف از جمله بهترین ظروف پخت محسوب می شوند و طول عمر بالایی دارند و می توان به سلامت غذایی که داخل آنها پخته می شود، اطمینان داشت.
7 – ظروف شیشه ای یا پیرکس
ظروف پخت شیشه ای یا اصطلاحا پیرکس، حرارت بالا را تحمل می کنند و در صورتی که این ظروف رنگ نشده باشند، می توان گفت سالم ترین نوع ظروف برای پخت غذا هستند. اگر به این ظروف ضربه های محکم وارد نشود و دچار شوک دمایی نشوند، مقاوم هستند و از همه مهم تر بازیافت می شوند! تنها نکته این است که باید مراقب باشید غذا داخل آنها ته نگیرد و نچسبد.
8 – ظروف سفالی
هزاران سال است که از این ظروف برای پخت کمک می گیرند. این ظروف روکش لعاب یا ورنی ندارند و درنتیجه بسیار سالم و طبیعی هستند. متاسفانه امروزه از این نوع ظروف بسیار کم استفاده می شود.
9 – ظروف مسی
مس هادی خوب حرارت است و اگر روی گاز آشپزی می کنید، می تواند ظرف پخت مناسبی باشد. معمولا از ظروف مسی برای تهیه مربا استفاده می کنند. مس قرمز به مرور زمان در مجاورت هوا اکسید می شود و به سبز خاکستری می گراید. مسی که به این رنگ درآمده، برای سلامت مضر است. مس زیاد برای سلامت مضر است به همین دلیل معمولا داخل مس را با فلزی دیگر می پوشانند. مشکل ظروف مسی این است که روکش داخلی آنها به مرور زمان به دنبال استفاده یا ریختن مواد اسیدی از بین می رود. به تازگی ظروف مسی با اینوکس روکش می شوند که نگهداری اش ساده تر و استفاده آن سالم تر است. برخی از ظروف نیز ترکیب مس و زینک هستند اما تعداد آنها بسیار کم است و به سختی پیدا می شوند.
10 – ظروف سیلیکونی
سیلیکون چیزی شبیه به کائوچو است و از ترکیب طبیعی سیلیسیوم و اکسیژن تهیه شده است. از ظروف سیلیکونی بیشتر در پخت شیرینی ها استفاده می شود. زمان پخت در این ظروف، سریع است و حتی بدون روغن ماده غذایی از آنها جدا می شود. شستشوی آنها ساده است و می توان به راحتی آنها را از فریزر به فر منتقل کرد. البته نباید این ظرف ها را روی حرارت مستقیم گذاشت. کیفیت ظروف سیلیکونی و بهای آنها متفاوت است. سیلیکون های پلاتینی از گران ترین انواع هستند و می توان از آنها در درجه حرارت های بسیار بالا استفاده کرد. سیلیکون پراکسید ضعیف ترین نوع سیلیکون است و برخلاف نوع پلاتینی تحمل ۴ ساعت حرارت ۲۰۰ درجه را ندارد. سیلیکونی که کیفیت پایینی دارد، هنگام استفاده بوی نامطبوعی تولید می کند و ممکن است مولکول های سمی را وارد غذای شما کند، بنابراین اگر ظرف سیلیکونی تان از نوع مرغوب نیست فقط از آن برای موادغذایی ای که در سرما تهیه می شوند، مثل ژله، استفاده کنید.
منبع: دانشنامه یاس
راهنمای خرید و استفاده از بخارشوی خانگی
- ارسال شده توسط یاس
- 0 دیدگاهها
راهنمای خرید و استفاده از بخارشوی خانگی
از ۳۰۰ سال پیش تا به امروز استفاده از بخار آب و فشار حاصل از آن به زندگی انسانها کمک زیادی کرده است. جیمز وات با اختراع ماشین بخار در ۲۴۰ سال قبل موجب تحولی عظیم در صنعت جهان شد. شاید اختراع بخارشوی نیز بتواند تحولی در نظافت و بهداشت محیط کار و منازل ایجاد کند …
این وسیله خانگی که کم کم دارد جای خود را در کنار سایر لوازم خانگی باز میکند و در لیست جهیزیه عروس خانمها هم وارد میشود، برای نظافت و تمیزی اغلب سطوح صاف و صیقلی فلزی، سرامیکی، چوبی، سنگی و شیشه ای استفاده میشود.
برخی از مردم از آن برای تمیز کردن پارچه ها، پرده ها، فرش و موکت، لباس و کفش استفاده میکنند که البته کارایی خوبی ندارد و استفاده از بخارشوی برای این موارد توصیه نمیشود. بخارشوی اگر دارای کیفیت و استاندارد خوبی باشد معمولا نتیجه کارش لذت بخش است.
● بخارشوی؛ انواع و اقسام
دستگاههای بخارشوی معمولا در سه مدل (دستی، تِی بخار و چندمنظوره) تولید میشوند. قبل از خرید باید به نیاز خود توجه کنید. باید ببینید میخواهید چه سطوحی را تمیز کنید. آیا کف اتاق پذیرایی یا آشپزخانه تان زود به زود کثیف میشود و هر چند روز نیاز به نظافت و تمیز شدن دارد؟ آیا سطح گاز، سینک ظرفشویی و سطوح فلزی برایتان اهمیت بیشتری دارد؟ و نکته مهمتر اینکه چقدر میخواهید هزینه کنید؟
● تِی بخارشوی
این مدل از بخار شوی ها صرفا جهت تمیز کاری سنگ، سرامیک و پارکت طراحی شده و از آنها نمیتوان برای تمیز نمودن اجاق گاز و شیشه و پنجره استفاده نمود. این بخار شویها شبیه به جاروبرقیهای دارای دسته بلند هستند. در صورتی که کف منزل بیشتر از سنگ و سرامیک تشکیل شده اولین اولویت خرید، مدلهای کف شوی یا در اصطلاح تی بخارشو است. استفاده از این سری دستگاهها با توجه به طراحی خاص جهت کفشویی بسیار آسان و با نتیجه مطلوب است. اگر کف منزل شما سنگ، سرامیک یا پارکت است و میخواهید از بخارشوی در تمیزی پنجره و دیوارها نیز استفاده کنید پیشنهاد ما خرید یک تی بخارشوی به علاوه یک دستگاه بخارشوی دستی است. معمولا در این حالت هزینه خرید دو دستگاه کمتر از خرید یک دستگاه بزرگ و چندمنظوره است.
● بخارشوی دستی
این نوع بخارشوی بسته به لوازم همراه دستگاه بخارشوی، بیشتر برای تمیز کاری درها، دیوارها، سینک ظرفشویی، اجاق گاز، شیشه و پنجره و قسمتهایی که به راحتی در دسترس هستند مورد استفاده قرار میگیرد. درصورتی که کف منزل زیاد از سنگ و سرامیک تشکیل نشده و شما نیز هزینه زیادی برای بخا رشوی در نظر نگرفته اید، مدلهای بخارشوی دستی پیشنهاد ماست و درهمین حالت اگر هزینه برای شما چندان مطرح نیست مدلهای کامل و چندمنظوره گزینه مناسب خرید است.
● بخارشوی چندمنظوره
بخارشوی چند منظوره دارای سری های متنوع جهت تمیز کاری کف و همچنین در و پنجره ها هستند و با آن میتوان هر جایی را تمیز کرد.
▪ نحوه کار با بخارشوی
تمیز کردن سطوح مختلف توسط بخار با استفاده از دستمال یا برس کامل میشود. برخورد بخار با سطوح موجب جدا شدن آلودگیها میشود اما نمیتواند تمیزی را در حد مطلوب فراهم کند. فراموش نکنید دستمال بخارشوی نباید بیش از اندازه مرطوب شود چرا که لک حاصل از حرکت بخارشوی مانع تمیزی کامل خواهد بود.
● میکروب کشی با بخار
بخارشوی وسیله ای است که با بهره گیری از بخارآب در تمیز کردن محیط اطراف به ما کمک میکند. استفاده از نیروی بخار در صورتی که بخار در دمای بالا باشد(۱۰۰درجه سانتیگراد) میتواند در میکروب کشی و پاکیزگی بیشتر مورد استفاده قرار گیرد. از این رو استفاده از بخارشوی میتواند به بهداشت محیط خانه و سلامت افراد خانواده کمک کند.
● کمک به مفاصل و عضلات
استفاده از دستگاه بخارشوی موجب میشود برای تمیز کردن سطوح، زیاد خم و راست نشوید و به مفاصل دستتان فشار وارد نشود، عضلات شما دچار خستگی نشود و همچنین پوست دست و ناخن هایتان که معمولا در اینجور کارها دچار آسیب و صدمه میشوند، سالم بمانند. همچنین کمردرد نیز که نتیجه کارهای ریز و درشت خانه داری است احتمالا کمتر به سراغتان خواهد آمد.
● توصیه های ایمنی بخارشوی
▪ در بسیاری از مدلها مخزن بخارشوی تحت فشار است. در حین استفاده و گرم شدن از باز کردن در مخزن خودداری کنید.
▪ پس از هربار استفاده، برای افزایش عمر دستگاه حدود نیم ساعت به دستگاه استراحت داده و سپس مجددا در مخزن آب ریخته و آن را روشن کنید.
▪ بخارشوی را از دسترس کودکان دور نگه دارید و پس از هربار استفاده، درجایی که کودک نتواند آن را بردارد، قرار دهید.
راهنمای خرید لوازم خانگی
- ارسال شده توسط یاس
- 0 دیدگاهها
راهنمای خرید لوازم خانگی
راهنمای خرید لوازم خانگی وقتی برای خرید لوازم خانگی مانند یک یخچال، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی، اجاق گاز یا جاروبرقی روانه بازار میشوید چه چیزی برایتان از همه مهمتر است؟
اینکه بتوانید کالای مورد نظرتان را با ارزانترین قیمت خریداری کنید؟ اینکه آن کالا دارای یک علامت تجاری (برند) خاص باشد؟ و یا اینکه متناسب با نیاز شما باشد و کیفیت بالایی هم داشته باشد؟ …
برای خرید لوازم خانگی عجله نکنید. ابتدا به نیاز خود فکر کنید و وسیلهای را انتخاب کنید که نیازتان را برآورده کند، با میزان مصرف و تعداد افراد خانواده تان متناسب باشد و مصرف انرژی کمی هم داشته باشد. نکاتی درباره خرید یخچال، ماشین لباسشویی، اجاق گاز و جاروبرقی را با هم مرور میکنیم.
● یخچال
یخچال برای حفظ مواد غذایی از فاسد شدن و برای سالم ماندن غذاها نقش مهمی دارد. برای خرید یخچال توجه به ظرفیت و میزان مصرف برق اهمیت زیادی دارد. هرچه تعداد افراد یک خانواده بیشتر باشد، بهطور حتم ظرفیت یخچال نیز باید بزرگتر باشد. همچنین هنگام خرید یخچال باید به نشان استاندارد و موارد ایمنی توجه کرد. توجه به محلی که باید یخچال را در آنجا قرار دهید نیز مهم است تا بدانید یخچالی که قرار است خریداری شود چه اندازه باشد. از آنجا که باز و بسته کردن در یخچال باعث استهلاک، فعالیت بیشتر موتور یخچال و همچنین مصرف برق بیشتری میشود، بهتر است تا حد امکان از یخچالهایی استفاده کرد که روی در آن آبسرد کن و یخساز وجود دارد.
● لباسشویی
ماشین لباسشویی هم از لوازم خانگی است که در بیشتر خانهها وجود دارد. حداکثر مصرف ماشین لباسشویی حدود ۳۵ کیلو وات در ساعت است که بیشتر این انرژی صرف گرم کردن آب میشود. بنابراین در مورد خرید این وسیله نیز توجه به برچسب انرژی بسیار مهم است. ماشینهای لباسشویی با خصوصیات و طرحهای مختلفی تولید میشوند و تولید کنندگان این ماشینها با تغییر مداوم اشکال و اجزای داخلی آنها سعی دارند از هر نظر تولیدات خود را کاملتر کنند. در حال حاضر ماشینهای موجود در بازار به دو شکل تمام اتوماتیک و نیمه اتوماتیک بوده و نوع نیمه اتوماتیک نیز به دو صورت دو قلو (دارای قسمت شستشوی لباس) و قسمت خشک کن لباس و نوع ساده یا سطلی در اختیار مصرف کنندگان قرار میگیرد. برای خرید توصیه میشود ظرفیت ماشین لباسشویی را مطابق با تعداد نفرات خانواده و مقدار لباسهای کثیف در هر هفته و انتخاب کنید.
● اجاق گاز
گاز ارزان و در دسترس در کشور، مهمترین عامل برای انتخاب اجاق آشپزی گازسوز است. در اغلب کشورهایی که از منابع گازی بیبهره هستند، اجاقهای برقی مورد استفاده قرار میگیرد. مهمترین نکته در اجاق گازها بالا بودن ایمنی آن است. برخی اجاق گازها دارای پیلوت هستند که برای ایمنی اجاق تعبیه شده است اما عدهای آن را دوست ندارد چون باید برای روشن ماندن شعله گاز کمی شیر تنظیم را نگه دارند تا پیلوت داغ شود. اما با این کار زمانی که گاز قطع شود و بعد از مدتی وصل شود و یا کتری آب یا شیرجوش سر بروند و شعله را خاموش کنند، بعد از چند ثانیه پیلوت فعال میشود و جریان گاز را قطع میکند. در غیر این صورت گاز در سراسر محیط آشپزخانه و خانه منتشر میشود و ممکن است انفجار و آتشسوزی اتفاق بیفتد.
● جاروبرقی
جاروبرقی یکی از لوازم خانگی است که به نظافت خانه و سلامت افراد خانه کمک میکند. هرچه قدر میزان پاکیزگی خانه بیشتر باشد، سلامت و آرامش افراد آن خانه نیز بیشتر است. برای خرید یک جارو برقی باید به متراژ خانه، تعداد فرش، میزان کثیفی، تعداد جمعیت خانواده و تعداد دفعاتی که خانهتان را جارو میکنید توجه کرد. توان جاروبرقیها از ۱۰۰۰ تا ۲۲۰۰ و بیشتر متغیر است البته چند سالی است که مدلهای ۱۳۰۰ وات جای ۱۰۰۰ وات را پر کردهاند.
۳ پیشنهاد مقرون به صرفه
– بررسیها نشان داده است ۳۰ تا ۴۵ درصد باز و بسته شدن در یخچال به خاطر برداشتن یخ یا آب سرد است و با خرید یخچالهایی که روی درشان آبسردکن تعبیه شده، میتوان ۵ تا ۱۰ درصد از مصرف انرژی برق کاست.
– اگر خانوادهای کم جمعیت دارید نوع ۵ کیلوگرمی ماشینلباسشویی مناسب است و اگر پرجمعیت هستید بهتر است نوع ۷ کیلوگرمی را انتخاب کنید.
– اگر مساحت خانه زیر ۶۰ متر باشد جارو برقی با توان ۱۳۰۰ وات، برای خانههایی با مساحت ۶۰ تا ۹۰ متر ۱۵۰۰ وات، برای متراژ ۹۰ تا ۱۲۰ متر ۱۷۰۰ وات و برای خانههایی با متراژ بالاتر از ۱۲۰ متر و با ریخت و پاش بیشتر جاروبرقی با توان ۲۰۰۰ و ۲۲۰۰ وات انتخاب مناسبی است.
خانه تکانی؛ خانه تان را برای نوروز با شوینده های دست ساز خانگی برق بیاندازید
- ارسال شده توسط یاس
- 0 دیدگاهها
خانه تکانی؛ خانه تان را برای نوروز با شوینده های دست ساز خانگی برق بیاندازید
خانه تکانی یکی از مهم ترین کارهای قبل از عید و سال نو است که یکی از سنت های ایرانیان هم به حساب می آید. خانه تکانی شامل تمیز کردن سطوح و قسمت های مختلف خانه است. امسال به جای شوینده های شیمیایی،از شوینده های دست ساز خودتان استفاده کنید.
طرز تهیه 8 شوینده خانگی برای خانه تکانی نوروز
روش هایی برای تمیز کردن خانه وجود دارد که کاملا بهداشتی و بدون ضرر می باشند. اکثر مواد پاک کننده در فروشگاه ها بسیار خطرناک می باشند و با برچسب هایی که روی آنها زده شده است باز هم مردم خواستار استفاده از آنها می باشند .
بهتر است بدانید استفاده از یک سری مواد تمیز کننده در هوای اتاق تاثیرات بسیار بدی گذاشته و بعضی اوقات کیفیت هوای داخل سالن و اتاق ها را آلوده می کند . این مواد شوینده برای سلامت ریه ها بسیار ضرر دارند.
همه آب ژاول، آمونیاک و حلال ها را فراموش کرده اند و یادشان رفته است که بسیاری از مواد طبیعی بهتر از این مواد شیمیایی می باشند و برای سفیدی و از بین بردن میکروب ها بسیار موثر است .
به این ترتیب در این مقاله از کمک کارشناسان گیاهی استفاده کرده و از گیاهان طبیعی و اسانس ها برای درست کردن مواد شوینده و ضدعفونی کننده کاملا بهداشتی استفاده کرده ایم.
1_ اسپری معطر و ضدعفونی کننده برای سطوح
این اسپری معطر و ضد عفونی کننده برای تمیز کردن آشپزخانه و مخازن و قفسه های یخچال و فریزر، پرده، سطوح چوبی، دیوار ها و بیشتر سطوح می باشد .
مواد لازم برای درست کردن اسپری معطر و ضدعفونی کننده برای سطوح
سرکه سفید : 7 گرم
آب : 7 گرم
اسانس درخت چای : 7 قطره
گل سنبل یا بنفشه : 7 قطره اسانس
اسانس لیمو : 7 قطره
دستورالعمل برای درست کردن اسپری معطر و ضدعفونی کننده برای سطوح
تمام مواد را با هم در یک بطری اسپری 16 گرمی ترکیب می کنیم و به سطوح می زنیم.
2_ براق کننده طبیعی سطوح
مواد لازم برای تهیه براق کننده طبیعی سطوح
جوش شیرین : ½ فنجان
صابون روغن زیتون : ½ فنجان
اسانس ضد میکروبی مانند رز ماری : 15 قطره
دستورالعمل برای تهیه براق کننده طبیعی سطوح
مواد را در یک ظرف شیشه ای 12 گرمی با یکدیگر مخلوط می کنیم و در آخر 1 قاشق چای خوری گلیسیرین گیاهی را با آن ترکیب کرده و در ظرف را محکم می بندیم.
3_ صابون ضد باکتریال خانگی
برای تمیز کردن سطوح حمام و همچنین به عنوان ضدعفونی کننده استفاده می شوند .
مواد لازم برای تهیه صابون ضد باکتریال
آب یا رزماری : 14 گرم
صابون کاستیا : 3 قاشق غذاخوری
اسانس درخت چای : 15 قطره
اسانس پونه کوهی : 15 قطره
دستورالعمل تهیه صابون باکتریال
این مواد را با یکدیگر ترکیب کرده و به شکل صابون می گذاریم تا کاملا سفت شود .
4_ اسپری بالش ها و روکش مبلمان
از این اسپری برای خوشبو کردن روکش مبلمان و صندلی ها و همچنین بالش ها استفاده می شود .
مواد لازم برای درست کردن اسپری بالش و روکش
اسطوخودوس : 3 گرم
نعناع و یا دیگر اسانس های مورد علاقه : 12 قطره
طرز تهیه اسپری بالش و روکش
این دو ماده را با هم مخلوط کرده و از فاصله دور روی بالش و روکش مبلمان ها اسپری کنید
5_ اسپری برای سطوح چرم
مواد لازم برای اسپری سطوح چرم خانگی
روغن زیتون : 1 فنجان
اسانس لیمو : 25 قطره
سرکه سفید خالص یا آب مقطر : ¼ فنجان
طرز تهیه اسپری سطوح چرم
روغن زیتون و سرکه سفید را با هم در یک بطری اسپری مخلوط می کنیم و اسانس لیمو را هم به آن اضافه می کنیم و نکته این است که باید قبل از هر بار استفاده آن را کاملا به هم بزنیم و بعد استفاده کنیم .می توان از این اسپری برای سطوح چرمی استفاده کرد و آنها را براق کرد .
6_ تمیز کننده فرش خانگی
این حلال بسیار معطر و بوی خنکی دارد و برای شستن فرش ها و از بین بردن لک های روی فرش بسیار مفید می باشد .
مواد لازم برای درست کردن تمیز کننده فرش خانگی
جوش شیرین : 1 فنجان
نفت : 10 قطره
روغن ماندارین ( نارنگی ) : 10 قطره
اسانس زنجبیل : 10 قطره
طرز تهیه محلول تمیز کننده فرش خانگی
مواد را با هم مخلوط کرده و روی فرش ریخته و بعد از 30 دقیقه آن را می شوریم .
7_ اسپری کف شوی خانگی
از این اسپری برای تمیز کردن کف اتاق ها استفاده می شود و با رایحه لیمویی که دارد بسیار خوش بو می باشد و برای براق کردن سطوح کف بسیار مناسب می باشد .
مواد لازم برای تهیه اسپری کف شوی خانگی
سرکه سفید : نصف فنجان
گلیسیرین گیاهی : یک قاشق چایخوری
اسانس لیمو : 20 قطره
طرز تهیه اسپری کف شوی خانگی
ترکیب تمام مواد را با هم در یک بطری اسپری 20 گرمی و در نهایت ریختن آن کف اتاق ها !
8_ اسپری سرامیک و سنگ خانگی
این اسپری یک تمیزکننده برای کف اتاق هایی می باشد که سرامیک و سنگ هستند .
مواد لازم برای اسپری سرامیک و سنگ خانگی
صابون کاستیا : ¼ فنجان
آب مقطر یا سرکه سفید : ½ فنجان
اسانس درخت چای : 20 قطره
نفت : 20 قطره
طرز تهیه اسپری سرامیک و سنگ
تمام این مواد را با هم مخلوط و روی سرامیک و سنگ ها اسپری کنید
اگر از این مطلب خوشتان آمده است، آنرا با دوستانتان به اشتراک بگذارید.
روش های کاهش مصرف برق، صرفه جویی در مصرف برق لوازم خانگی
- ارسال شده توسط یاس
- 0 دیدگاهها
روش های کاهش مصرف برق، صرفه جویی در مصرف برق لوازم خانگی
در این بخش از سایت گروه یاس روش های کاهش مصرف برق لوازم خانگی را برای شما آماده کرده ایم ، امیدواریم که مورد توجه شما قرار گیرد.
با توسعه جوامع و افزایش روزافزون گرایش به مصرف لوازم برقی در خانواده ها میزان مصرف برق خانگی نیز افزایش یافته است و طبق آمارها مصرف برق خانگی در ایران ۵ / ۲ برابر استاندارد جهانی است یعنی در بخش خانگی و تجاری ۳۷ درصد از انرژی کشور مصرف می شود.
کاهش مصرف برق و بهینه سازی مصرف انرژی در استفاده از لوازم خانگی
•تلویزیون و وسایل صوتی و تصویری
•یخچال و فریزر
•ماشین لباسشویی
•خشک کن
•ماشین ظرفشویی
•کولر های آبی و گازی
تلویزیون و وسایل صوتی و تصویری :
مطـالعه بلند مدت در خصوص وسایل صوتی – تصویری به ویژه تلویزیون هایی که در حالت آماده به کار هستنـد ، نشـان مـی دهد نیمی از استفاده کنندگان از اینگونه وسایل آنها را درحالت آماده به کار قرار می دهند که به دلیل مصرف انرژی در حالت آماده به کار، در سطح کشور باعث اتلاف مقادیر زیادی انرژی الکتریکی خواهد شد ، لـذا توصیـه می گردد از کلید استفاده شود و در زمان های طولانی ، تلویزیون ها را در حالت آماده به کار نگه ندارید .
یخچال و فریزر :
این وسایل تقریباً یک پنجم انرژی را در خانواده مصرف می نمایند. مصرف انرژی این وسایل تا حد زیادی به این بستگی دارد که چه مقدار گرما به درون آنها نفوذ می کند ، که درمقابل بایستی با صرف انرژی بیشتر جبران گردد ، تا به دمای مورد نظر رسیده و آنرا حفظ نماید .
1-درهنگام خرید حتما به برچسب انرژی دستگاه توجه نمایید .
2- حجم یخچال و فریزر باید باتوجه به نیاز و تعداد افراد خانواده انتخاب شود . بطور مثال یک یخچال – فریزر 14 فوت برای یک خانواده 2 تا 4 نفری کافی می باشد.
3-یخچال وفریزر را بر روی سطح تراز و صاف قرار دهید تا درب یخچال بطور کامل بسته شده و کارکرد درستی داشته باشد.
4-حتی الامکان یخچال و فریزر را در مکانهائی که گرم نمی شوند قرار دهید . دقت شود که یخچال و فریزر نزدیک اجاق و اجسام گرم و یا در معرض تابش مستقیم خورشید قرار نگیرند .
5-نوار لاستیکی درب یخچال و فریزر را کنترل کنید و در صورت کوچکترین نشتی هوا بلافاصله آنها را تعویض نمایید .
6- مراقب باشید که لوله های پشت یخچال و فریزر که مخصوص هدایت گرما به بیرون هستند به خوبی در معرض جریان هوا قرار داشته و حداقل 20 سانتی متر با دیوار فاصله داشته باشند . گردگیری لوله های پشت یخچال و فریزر حداقل سالی دوبار انجام شود .
7-تنظیم صحیح ترموستات یخچال و فریزر نقش بسیار مهمی درکاهش مصرف انرژی این وسایل خواهدداشت
لذاتوصیه می شود ترموستات فریزر را بین 15 تا 18 درجه سانتی گراد زیر صفر و درجه ترموستات یخچال را بین 3 تا 4 درجه بالای صفر تنظیم کنید.
8- چیدن مواد به صورت مرتب ودرجای مخصوص در یخچال و فریزر ، باعث می شود که دسترسی به آنها آسان تر بوده و در هنگام گذاشتن یا برداشتن مدت کمتری درب آنها باز مانده و از نفوذ هوای گرم و مرطوب جلوگیری شود.
9- مواد غذایی گرم را ابتدا سرد نموده و سپس در داخل یخچال قرار دهید .
10- مواد غذایی را در فریزر دسته بندی کرده و آنها را طوری در کیسه های فریزر قرار دهید که هوای اضافی داخل آن وجود نداشته باشد.
11- از قرار دادن ظرفهای حجیم داخل یخچال خودداری کنید چرا که فضای بی مورد اشغال کرده و در نتیجه باعث افزایش مصرف انرژی خواهد شد.
12- آب موجود در موادغذایی ویا بخار هوا ، در یخچال و فریـزر بـرفـک ایجـاد می کند و هرچه برفک بیشتر شود مصرف انرژی نیز بیشتر می گردد . بنابراین برفک های یخچال و فریزر را بطور منظم و در مقاطع زمانی مناسب پاک نمایید .
13- باز وبسته کردن بیهوده درب یخچال و فریزر باعث افزایش مصرف انرژی ی شود.
14- پس ازهر بار شستشوی داخل یخچال ( مخلوط آب نیم گرم و جوش شیرین ) برای یکنواخت شدن دمای داخل یخچال – فریزر باید به مدت چند ساعت درب آن را باز نکنید.
ماشین لباسشویی :
ماشین لباسشویی را بایستی همیشه با ظرفیت کامل بکار گرفت . هرچند بعضی از مدل های جدید دارای سیستم کنترل آب و مصرف برق متناسب با مقدار لباس ها می باشند ، ولی استفاده از ظرفیت کامل با صرفه تر است . برای لباس با آلودگی معمولی ، دمای 60درجه سانتیگراد کافی است .
1- ظرفیت ماشین لباسشویی را متناسب با تعداد افراد خانواده انتخاب کنید.
2- در زمان انتخاب و خرید ، توجه داشته باشید که ماشین لباسشویی به سیستم خودکار تعیین مقدار مناسب آب به ازای لباس مجهز باشد.
3- استفاده از لوله کشی آب گـرم محـل مسکـونی برای ماشین لباسشویی درکاهش مصرف انرژی بسیار مفید است همچنین می توانید از 2 ورودی آب استفاده نمایید .
4- سرعت سانتریفوژ اگر چه در قیمت تاثیر دارد ولی در مصرف برق تاثیری ندارد لذا چنانچه پس از شستشو به یک خشک کن نیاز دارید ، لازم است ماشینی با سرعت بیشتر از 800 دور در دقیقه را انتخاب کنید.
5- بعضی ازماشینهای لباسشویی به برنامه زمانی شروع برنامه شستشو بعد از زمان اوج بار مجهزند. چنانچه ماشین لباسشویی شما این امکان را ندارد به منظور عدم آسیب رسانی به دستگاه و کمک به شبکه سعی نمایید در ساعات غیراوج بار از دستگاه استفاده نمایید .
6- از لباسشویی وقتی استفاده کنید که لباس کافی برای شستن داشته باشید.
7- حتی الامکان بجای استفاده از خشک کن ماشین لباسشویی از هوای آزاد برای خشک کردن استفاده کنید.
خشک کن :
– خشک کن چگالشی نسبت به خشک کن با جریان هوا ، 10% بیشتر برق مصرف می کند.
توجه داشته باشید که خشک کن شما مجهز به رطوبت سنج باشد بدین ترتیب تا زمانی دستگاه کار می کند که در رختهای شستنی رطوبت وجود داشته باشد
ماشین ظرفشویی :
1- در هنگام خرید ماشین ظرفشویی حتماً به برچسب انرژی آن دقت فرمایید.
2- متناسب با تعداد اعضای خانواده نسبت به انتخاب ماشین ظرفشویی اقدام نمایید.
3- به شاخص های مصرف انرژی از جمله به نسبت تعداد ظرف و دوره شستشو و نیز لیتر آب مصرفی به نسبت تعداد ظرف و دوره شستشو توجه نمایید
4- اگر به آب گرم دسترســـی دارید ماشین ظرفشویی را به شبـکه آب گرم متصـل نماییـــد ( دمای آب گرم از 55 درجه سانتیگراد تجاوز نکند ) .
کولر های آبی و گازی :
1- ظرفیت برودتی کولرها باید متناسب با فضای مورد استفاده و شرایط آب و هوایی ( از لحاظ دما و رطوبت ) باشد و کولرهای بزرگتر تنها منجر به اتلاف انرژی الکتریکی می شوند.
2- از کولرهای آبی برای مناطق معتدل و از کولرهای گازی برای مناطق گرم و مرطوب استفاده کنید.
3- کانال کشی کولرها را از کوتاهترین مسیر انجام داده و حتماً می بایست بوسیله عایق کاری با پشم شیشه یا دیگر عایقها از هدر رفتن سرما در مسیر انتقال ، جلوگیری شود.
4- هرساله نسبت به تعویض پوشالهای کولر اقدام کنید و پیش از فصل گرما نسبت به سرویس آن اقدام نمایید .
5- نصب سایبان برروی کولرها در پشت بام ها در صرفه جویی انرژی موثر است .
6- از روشن نگه داشتن دائم کولر خود داری کنید و سعی کنید حتماً از ترموستات برای کنترل درجه حرارت محیط استفاده نمایید .
7- حتی الامکان از سرمایش موضعی استفاده کنید ، یعنی دریچه فضاهایی که مورد نیاز نیستند را مسدود کنید ، با این کار زمان استفاده از کولر کاهش می یابد .
8- کولرهای گازی از پرمصرف ترین وسایل خانگی هستند ، بنابراین اگر ضرورتی به استفاده از آن وجود ندارد در استفاده از آنها خودداری نموده و زمان استفاده از آن را به ساعات غیراوج بار برق منتقل نمایید.
9- کولـرهای گازی دارای ترموستـات تنظیم دما هستند . تنظیم دمای مناسب آن در فصلهای گرم سالبین 22- 18درجه سانتی گراد است که بهترین درجه برای محل سکونت است .
10- نصب کندانسور های گازی در سایه باعث جلوگیری از اتلاف مقدار قابل توجهی انرژی خواهد شد.
11- درصورت امکان کولرهای گازی را در مسیر باد نصب کنید ، زیرا باعث کاهش فشار برکولر و افزایش
.بازدهی و کاهش مصرف انرژی خواهدشد.
12- برای جلوگیری از خروج سرما ، اطراف پنجره ها و درها را با نوارهای درزگیری عایق نمایید.
13- در ساعات اوج بار از این وسایل پرمصرف استفاده نکنید .
گروه یاس با نگاه به آینده و در نظر گرفتن اصلاح الگوی مصرف محصولاتی با بالاترین کیفیت رده انرژی را
در اختیار مشتریانش قرار می دهد.
منبع: دانشنامه گروه یاس
چهار باور اشتباه دربارهی خطرات اجاقهای مایکروویو
- ارسال شده توسط یاس
- 0 دیدگاهها
چهار باور اشتباه دربارهی خطرات اجاقهای مایکروویو
در این مقاله بر آنیم چند مورد از مطالب نادرست در مورد خطرات اجاقهای مایکروویو که تبدیل به باورهای مرسوم در بین مردم شده است را بهطور علمی بررسی و نتیجهگیری کنیم.
1- باور عامیانه: اجاقهای مایکروویو عامل سرطاناند.
واقعیت: این یکی از آن اعتقادها است که از بس دهانبهدهان شده احتمالا مراجع علمی هم باورشان شده. اجاقهای مایکروویو با فرکانس رادیویی کار میکنند. ما شبانهروز در معرض این امواج هستیم، چه از اجاق مایکروویو استفاده بکنیم چه نکنیم. البته امواج تولیدی این اجاقها بسیار متمرکزتر از امواج دیگرند ولی بر اساس تحقیقات انجمن سرطان آمریکا، مادامی که از این دستگاه بهطور اصولی و طبق دستورالعمل استفاده شود هیچ خطری شما را تهدید نمیکند.
2- باور عامیانه: غذاهایی که با اجاق مایکروویو پخته میشوند مضرند.
واقعیت: با یک جستوجوی ساده در وب میتوانید به حد نفوذ این ادعا در اذهان پی ببرید. بعضی میگویند غذاهای این نوع اجاقها رادیواکتیوی هستند و عدهی دیگر معتقدند مواد شیمیایی ظرف حین پخت به غذا منتقل میشود و آن را مسموم میکند.
اول خیلی روشن باید گفت پخت غذا با اجاق مایکروویو غذا را رادیواکتیوی نمیکند. مایکروویو، رادیواکتیو نیست؛ موج مغناطیسی سادهای است و هیچ ربطی هم به رادیواکتیو ندارد. فرآیند طبخ در این اجاقها بدینصورت است که ریزموجها به غذا نفوذ میکنند و مولکولهای آب و دیگر مولکولهای نامتقارن الکتریکی را به نوسان درمیآورند که درنهایت منجر به گرم شدن خوراک میشود.
این احتمال وجود دارد که پخت غذا به این شیوه به رسوخ مواد شیمیایی به آن بینجامد، ولی اگر از ظروف مختص اجاق مایکروویو که فاقد سرب، فتالات یا BPA است استفاده شود مشکلی پیش نمیآید. هرچند برخی رای به بدی انواع ظروف پلاستیکی میدهند ولی پژوهشهای مستند چنین نظری را تایید نمیکند.
3- باور عامیانه: پخت خوراک با اجاق مایکروویو مواد مغذی و ویتامینهای آن را از بین میبرد.
واقعیت: از قضا این یکی چندان هم نادرست نیست، ولی موضوع را شفاف بیان نکرده. در واقع وقتی مواد مغذی در معرض حرارت قرار میگیرند شکسته میشوند و این ربطی به منشا حرارت ندارد. طبخ غذا در آب (آبپز)، روی آتش (کباب) یا هر روش دیگر منجر به از دست رفتن بسیاری از مغذیهای میشود.
بهعلاوه بر اساس دستاورد محققان دانشگاه هاروارد از آنجا که در اجاق مایکروویو عملیات پخت سریعتر و با مایع کمتری انجام میگیرد نسبت به روشهای دیگر مانند آبپز کردن، سرخ کردن و کباب کردن مواد مغذی کمتری از بین میرود.
4- باور عامیانه: دیانای (DNA) آبی که در اجاق مایکروویو قرار گرفته تغییر میکند و موجب نابودی گیاهان میشود.
واقعیت: احتمالا در یکی از این نرمافزارهای پیامرسان برایتان آزمایش علمیای را فرستادهاند که در آن عدهای نتایج کاشفانهی خود را با عوامالناس به اشتراک میگذارند. در این آزمایشها مشخص میشود آبی که از اجاق مایکروویو خارج شده و پای گیاه ریخته میشود آن را میخشکاند. در نهایت هم میگوید مردم بهغلط از خطر امواج این اجاقها میترسند، خطر اصلی تغییراتی است که این دستگاه بر سر غذا میآورد و با دگرگونی ساختار آن گوارش را برای بدن دشوار میکند.
اما آیا واقعا پخت غذا با این امواج، DNA آن را تغییر میدهد؟ خیلی ساده، خیر. اصولا آب چیزی بهعنوان DNA ندارد. همانطور که پیشتر هم گفتیم ریزموجهای تابیده شده، به غذا نفوذ میکنند و مولکولهای آن را میلرزانند تا حرارت ایجاد شود؛ درست مثل وقتی در سرما دستان خود را به هم میمالید تا گرم شوند. این فرآیند ساختار مولکولی غذا را تغییر نمیدهد.
شما چه توصیفات دیگری از مضرات اجاقهای مایکروویو شنیدهاید؟ چقدر به آنها باور دارید؟ اگر باورهای نادرست دیگری میدانید با ما و خوانندگان در میان بگذارید.
منبع: CNET
آموزش ساخت آبنمای خانگی
- ارسال شده توسط یاس
- 0 دیدگاهها
آموزش ساخت آبنمای خانگی
در این آموزش که به صورت قدم به قدم و تصویری گردآوری شده است می توانید با استفاده از سنگ های طبیعی و کمی خلاقیت آبنمایی زیبا و کم هزینه داشته باشید.با ما در ادامه ی مطلب همراه باشید…
برای ساخت این آبنا نیاز به زیرساختی مناسب است که به توضیح در این مورد می پردازیم.برای ساخت نیاز به لوازمی مانند:
مخزن آب
پمپ آب کوچک
لوله ی فلزی آب
توری (سیمی)
سنگ تخت
داریم که در ادامه با چگونگی استفاده از هر یک از این لوازم آشنا خواهیم شد.برای شروع باید در محلی که برای ساخت آب نما مد نظر داریم, چاله ای به اندازه ی طول و عرض و ارتفاع مخزن آب بکنید و مخزن را در دال آن جایگذاری کنید
این مخزن باید روباز باشد تا آب های حاصل از پمپاژ را به راحتی جمع آوری کند
شما می توانید از فروشگاه های مربوطه (موتور آبکش) کوچک که به همین منظور طراحی شده اند را خریداری و در داخل مخزن قرار دهید.به اندازه ای که با منبع برق فاصله دارید ، سیمی در نظر بگیرید تا عملیات برق رسانی به سادگی صورت پذیرد.حتما از فیلتر های مناسب برای پوشش ورودی موتور استفاده کنید تا مشکلی در صورت ورود هرگونه جسم خارجی به دهانه ی موتور به وجود نیاید.
پس از نصب موتور از تور های سیمی ضخیم برای پوشش بالای مخزن استفاده کنید .سوراخی در مرکز ایجاد کنید ، لوله ی خروجی آب را از آن عبور دهید و به موتور برسانید
می توانید از پروفیل های آلومینیومی برای نگه دارنده های سنگ استفاده کنید تا مقاومت لازم برای نگهداشتن سنگ ها را داشته باشند و همچنین پس از مدتی با زنگ زدگی مواجه نشوید
در این تصویر می توانید ترتیب قرارگیری لوازم و قطعات در این آبنما را مشاهده کنید
پس از اتمام زیر سازیر به سراغ سنگ ها بروید و آنها را با مته ی سنگ سوراخ کنید تا محل عبور لوله ی قلزی فراهم گردد.
پس از اتمام سوراخ کاری سنگ ها را ازداخل لوله عبور دهید و تا ارتفاعی که دوست دارید آنها را بر روی یکدیگر بچینید.
اینگونه می توانید آبنمایی زیبا و شیک با دستان خود بسازید و از دیدن آن لذت ببرید.
منبع : دانشنامه گروه یاس
جادوی رنگ بنفش در دکوراسیون داخلی
- ارسال شده توسط یاس
- 0 دیدگاهها
جادوی رنگ بنفش در دکوراسیون داخلی
رنگ بنفش از جمله رنگ های فرعی در چرخه رنگ ها است و از ترکیب دو رنگ قرمز و آبی به میزان مساوی به وجود می آید. رنگ های فرعی می بایست در دکوراسیون با رنگ های اصلی و فرعی که با آنها در هماهنگی هستند یا در تضاد کامل قرار دارند ، ترکیب شوند زیرا از طریق همین تضاد است که جذابیت و زیبایی در فضا ایجاد می کنند.
از لحاظ روانشناسی رنگ بنفش یک رنگ شاهانه است به این معنی که در زمان های قدیم بنفش یک رنگ نایاب بود و فقط پادشاهان و افراد خاص می توانستند از این رنگ در منازل خویش استفاده کنند.این رنگ علاوه بر اینکه حالت معنوی و آرامش را در افراد ایجاد می کند ، یک رنگ شاد و بشاش است و به همین دلیل اغلب بانوان مسن و دختران جوان طرفدار این رنگ هستند.این رنگ آرامش دهنده است و قادر است محیط شما را جذاب ،هنری و خلاق کند.
بنفش یک رنگ تک در دکوراسیون به حساب می آید که هیج رنگی در چرخه رنگ ها این خاصیت را ندارد.سایه های این رنگ احساس آرامش و راحتی ایجاد می کند.همچنین خلاقیت ما را به تصویر می کد و پس از یک روز پر از خستگی ، آرامش خاطر را برای ما به ارمغان می آورد.
از تنالیته کم رنگ بنفش می توان در دیوار ها نیز استفاده کرد زیرا اگر از طیف تیره آن استفاده کنید ، محیط را تیره و کوچک کرده و در شما حالت افسردگی و دلزدگی ایجاد می کند. خصوصا استفاده از این رنگ در دیوار اتاق پذیرائی و آشپزخانه توصیه میشود زیرا یک ترکیب سنگین و شاهانه را برای افراد منزل پدید میآورد.
رنگ بنفش با رنگ زرد در تضاد کامل است، به همین دلیل ترکیب این دو، آرامش و زیبایی خاصی ایجاد کرده و به محیط، نور و روشنی هدیه میدهد.رنگ بنفش با رنگ سبز نیز میتواند جذابیت فوقالعادهای در محیط به وجود آورد.
منبع : دانشنامه گروه یاس
سبد ها را چگونه تمیز کنیم
- ارسال شده توسط یاس
- 0 دیدگاهها
سبد ها را چگونه تمیز کنیم
در اکثر خانه ها زمان زیادی نمی برد که سبدهای شیک نان گرد و غبار و خاک بخود می گیرد .اغلب این سبدها بخشی از دکور نیز هست . بنابراین مهم است که با راهنمایی ما چگونگی و بهترین راه نگهداری و تمیز نمودن از این سبدها را یاد بگیرید .
حفاظت از سبد
قبل از تمیز کردن سبدها ، مهم است که اقداماتی برای محافظت از آنها را بدانید :
پارچه سبد را از گرد و غبار محافظت می کند. به علاوه ، شستن و تمیز کردن شیارهای پیچیده آن را بسیار آسان تر می نماید .
سرما باعث ایجاد ترک و خشک شدن سبد شده و آنها را شکننده و یا مستعد ابتلا به شکستگی می نماید .
دقت در هنگام چیدن سبدها بسیار مهم است . استفاده از روغن و گریس برای جلوگیری از صدمه زدن به فلز ، ترک خوردن چوب مورد استفاده قرار می گیرد
پاک کردن سبد ها
سبدهای حصیری
چوب کوتاه رایج ترین نوع از سبدهای موجود در خانه است که قیمت بالایی دارد بنابراین با راهنمایی های زیر میتوان از آن مراقبت های ویژه نمود :
به طور مرتب با یک پر گردگیر ی ، قلم موی زبر طبیعی و یا جارو برقی گرد و غبار آن را از بین برد
برای تمیز کردن عمیق تر ، لکه سبد را با یک پارچه مرطوب و مواد شوینده یا شامپو بچه ملایم تمیز کرده ، سپس محل را به آرامی با آب پاک نمود
نکته: پس از تمیز کردن سبد با آب ، با دقت آن را با یک حوله کاغذی خشک سپس در هوای خشک قرار داده تا به طور کامل قبل از استفاده دوباره خشک گردد
سبد های سیمی
پاک کردن با یک کهنه خشک یا کمی مرطوب است و یا شستشو در آب و خشک کردن به طور کامل برای جلوگیری از زنگ زدن
سبد های پارچه ای
سبدهای پارچه ای مهم ترین سبدها برای تمیز کردن است که روش تمیز نمودن آنها بستگی به نوع پارچه دارد . در اینجا روش دو مرحله ای آسان تمیز کردن این سبدها آمده است :
با یک کهنه مرطوب ، به آرامی روی لکه های کثیف کشیده تا زمانی که پاک شوند.
استفاده از یک قطره از مواد شوینده ملایم به آرامی بر روی سبد.
پس از استفاده از صابون ، با یک دستمال تمیز آن را پاک تا زمانی که همه صابون برداشته شود.
نکته: جهت تست از مواد شوینده در یک بخش مخفی و کوچک برای اولین بار استفاده شود.
لباسشویی نسل جدید
- ارسال شده توسط یاس
- 0 دیدگاهها
لباسشویی نسل جدید
جلوگیری از اتلاف آب برای شستشوی لباس رینیو طرح مفهومی یک نوع ماشین لباسشویی سازگار با محیط زیست است که توسط شرکت الکترولوکس طراحی شده است. این وسیله به عنوان یک دستگاه مورد استفاده در خانه های هوشمند توسط یک اسکنر مادون قرمز و ار اف ای دی به محض کشف هر نوع آلودگی آنرا پاک می کند.
یک صفحه لمسی با قابلیت اتصال به وای فای به آسانی امکان کار با دستگاه را فراهم میسازد.اما قسمت قابل توجه این دستگاه نحوه پاکسازی لباس هاست . بجای استفاده از چند گالن آب و مواد شوینده ، این دستگاه فقط به این نیاز دارد که شما لباس های چرک را از میان دو تیغه بخار همچون کارت اعتباری بر دستگاه کارتخوان ، عبور دهید.علاوه بر صرفه جویی در مصرف آب ، به دلیل مصرف انرژی کم این دستگاه به عنوان یک وسیله سازگاربا محیط زیست تمام عیار به حساب می آید.
منبع : دانشنامه گروه یاس
چگونه لکه کیوی را پاک کنیم
- ارسال شده توسط یاس
- 0 دیدگاهها
چگونه لکه کیوی را پاک کنیم
حذف لکه کیوی چيزي نيست كه اغلب شما به آن فكر كنيد مگر زمانی که آب کیوی گرفته باشيد یا با ميوه كيوي سالاد درست كرده باشيد . در زیر دستورالعمل گام به گام برای از بین بردن لکه کیوی از لباس، اثاثه یا لوازم داخلی و فرش آمده است، شما می توانید در صورت لزوم از اين دستورالعمل نيز استفاده نماييد :
حذف لکه کیوی از لباس و پارچه هاي قابل شستشو
مرحله 1: خيس كردن پارچه زير آب سرد و خارج نمودن آب كيوي تا آنجا كه ممكن مي باشد .
مرحله 2: حذف لكه با خيساندن و شستشوي دوباره .
مرحله 3: شستن پارچه در داغترین آب ممكن. در صورتيكه بتوانيد از مايع سفيد كننده نيز استفاده نماييد .
نکته : مطمئن شوید که لکه پس از شستشو و قبل از اینکه شما لباس را در خشک کن قرار دهيد كاملا” از بین رفته است .در صورت لزوم دوباره مراحل شستشو را تكرار نمائيد .
حذف لكه کیوی از اثاثه یا لوازم داخلی
مرحله 1: درست كردن مخلوطي از دو فنجان آب سرد و یک قاشق غذاخوری مایع ظرفشویی.
مرحله 2: با استفاده از این مخلوط با يك اسفنج مخصوص لکه را با یک پارچه سفید تمیز نماييد.
مرحله 3: صبر كنيد، تا مایع كاملا”جذب شود .
مرحله 4: تکرار مراحل 3-2 تا لكه كاملا” از اثاثه یا لوازم داخلی حذف شود .
مرحله 5: پس از اينكه لكه از بين رفت دوباره با استفاده از آب سرد ساده و يك پارچه سفيد جديد و اسفنج مخصوص محل لكه را تميز نموده و صبر مي كنيم تا خشك شود.
نکته : به جای استفاده از مايع ظرفشویی، شما می توانید براي تمیز کردن از شوينده هاي خشک نيز استفاده نمائيد.
حذف لکه كيوي از فرش
دستورالعمل برای حذف لکه كيوي از فرش همانند اثاثه یا لوازم داخلی است.
از بین بردن بوی نامطبوع در آشپزخانه
- ارسال شده توسط یاس
- 0 دیدگاهها
از بین بردن بوی نامطبوع در آشپزخانه
هیچ چیز خوش رایحه تر از استشمام بوی عطر غذای دست پوخت بانوی منزل نیست, اما در برخی از موارد بوی حاصل از برخی مواد رایحه دلپذیری را ایجاد نمیکند و هم چنین هیچ بانویی دوست ندارد که بوی غذای قبلی و یا نا مطبوعی را در آشپزخانه حس کند. پاکیزگی و تمیز کردن محیط آشپزخانه پس از پخت غذا بهترین کمک را میکند و در ذیل نیز برخی دیگر از راهکارها جهت رفع رایحه و بوی نامطبوع در آشپزخانه را امتحان میکنیم.
یخچال و فریزر
-مواد غذای مدت گذشته و فاسد را خارج نمایید
-ظرفی کوچی از قهوه را در آن قرار دهید تا بوی مواد را به خود بگیرد
-همیشه مواد غذایی را در ظرف های در بسته قرار دهید
-میتوانید از جوش شیرین نیز برای دفع بوی نا مطبوع در یخچال استفاده نمایید
مایکروفر
-چند قطعه لیمو ترش را ظرف مناسب گذاشته و به همراه آب در دستگاه قرار دهید و بگذارید تا جوش بیاید. سپس به همان صورت رها کنید تا ظرف آب در دستگاه خنک شود.سپس به راحتی داخل مایکروفر را تمیز کنید
فضای آشپزخانه
-قرار دادن یک فنجان سرکه سفید بر روی میز
-جوشاندن دارچین
منبع : وب سایت alwaystage